Färska vårrullar med sötsyrlig dipp

7 röster
30 m
4

Fräscha summerrolls med kyckling, krispiga grönsaker och sötsyrlig dipp. Klicka på bilden för att se steg för steg hur du gör.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 msk olivolja
  • 2 kycklingbröst
  • salt och peppar
  • 2 morötter, skalade
  • 150 g rättika, skalad
  • 0,25 isbergssalladshuvuden
  • 3 vårlökar
  • 1 röd chili
  • 8-10 rispapper

Dipp

  • 3 msk fisksås
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk honung
  • 1 msk mynta, hackad

Servering

  • 2 lime

Gör så här

  1. Hetta upp ett stekpanna med olivolja och bryn kycklingbrösten gyllenbruna till ytan. Salta och peppra. Avsluta i ugnen på 160 grader i ca 15 minuter, tills kycklingen är genomstekt. Låt svalna, skär i tunna skivor på längden.
  2. Strimla morot, rättika, isbergssallad, vårlök och chili fint till tändsticksstora strimlor.
  3. Lägg rispapper i ljummet vatten ca 3 minuter tills mjuka.
  4. Placera rispapperet på en bänk och lägg i kyckling, grönsaker och örter. Rulla ihop.
  5. Blanda alla ingredienser till dippen.
  6. Halvera två lime och stek på hög värme i en torr stekpanna i ca 45 sekunder.
  7. Skär upp vårrullarna och servera med dippen och limen.
26 april 2017
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept