Färska vårrullar med sötsyrlig dipp

koket.se
Färska vårrullar med sötsyrlig dipp
Foto: TV4

Färska vårrullar med sötsyrlig dipp

15 ingredienser

30 m

Fräscha summerrolls med kyckling, krispiga grönsaker och sötsyrlig dipp. Klicka på bilden för att se steg för steg hur du gör.

Se Jonas Lundgren laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 1 msk olivolja
  • 2 kycklingbröst
  • salt
  • peppar
  • 2 morötter, skalade
  • 150 g rättika, skalad
  • 0,25 isbergssallad
  • 3 salladslökar
  • 1 röd chilifrukt
  • 8-10 rispapper

Dipp

  • 3 msk fisksås
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk honung
  • 1 msk mynta, hackad

Servering

  • 2 limefrukter

Gör så här

  1. Hetta upp ett stekpanna med olivolja och bryn kycklingbrösten gyllenbruna till ytan. Salta och peppra. Avsluta i ugnen på 160 grader i ca 15 minuter, tills kycklingen är genomstekt. Låt svalna, skär i tunna skivor på längden.
  2. Strimla morot, rättika, isbergssallad, vårlök och chili fint till tändsticksstora strimlor.
  3. Lägg rispapper i ljummet vatten ca 3 minuter tills mjuka.
  4. Placera rispapperet på en bänk och lägg i kyckling, grönsaker och örter. Rulla ihop.
  5. Blanda alla ingredienser till dippen.
  6. Halvera två lime och stek på hög värme i en torr stekpanna i ca 45 sekunder.
  7. Skär upp vårrullarna och servera med dippen och limen.