Färsk pasta med kryddig grönsakssås

Färsk pasta med kryddig grönsakssås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Färsk pasta med kryddig grönsakssås

14 ingredienser

Det är såsen som gör den här rätten. Den passar utmärkt till alla former av pasta och smakar även gott till ris. Servera med färskriven parmesanost. Godast bilder det med ekologiska råvaror.

Ingredienser

portioner
  • 300 g färsk pasta
  • 1 gul lök
  • 200 g skivade frysta champinjoner
  • 1 msk neutral olja
  • 0,5 aubergine
  • 1 paprika
  • 125 g frysta ärtor
  • 2 msk ketjap manis (indonesisk soja)
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 tsk strösocker
  • 2 msk tomatpuré
  • tabasco (eller sambal oelek)
  • 1 dl vatten

Gör så här

  1. Finhacka den gula löken. Fräs lök och skivade champinjoner i oljan. Tärna auberginen och paprikan. Rör ner i svampfräset.
  2. Rör samman soja, vinäger, socker, tomatpuré och kryddor. Pressa ner vitlöken. Blanda i vattnet. Häll såsen över grönsakerna och låt allt puttra i 5 minuter.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Rör ner ärterna i såsen. Servera genast med färskriven parmesanost.