• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Färsk burrata med basilika och cocktailtomater

Färsk burrata med basilika och cocktailtomater
Foto: TV4

Färsk burrata med basilika och cocktailtomater

2 steg att laga

10 ingredienser

15 m

Burrata en en gräddig och god ost som påminner om mozzarella. Här serveras den med basilika, cocktailtomater och avokadoolja.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 250 g blandande cocktailtomater
  • 1 kruka sallad
  • 2 krm persilja
  • 1 kruka basilika
  • 300 g färsk burrata
  • ca 3 krm flingsalt
  • ca 3 krm svartpeppar
  • 1 limefrukt
  • 3 msk avokadoolja
  • 3 msk balsamvinäger

Gör så här

  1. Hacka och dela tomat, örter, sallad och burrata. Lägg i en stor skål. Dela gärna ingredienserna i olika delar. Exempelvis dela en tomat vågrätt och en annan lodrätt. Detta för att det blir roligare i munnen.
  2. Tillsätt sedan kryddorna, pressa över lime och häll på olja och vinäger. Rör om och smaka av, lägg sedan upp på tallriken.