Färsfylld squash

22 röster
4
Färsfylld squash
Foto: TV4
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 zucchini
  • salt
  • 400 g lammfärs (eller fläskfärs)
  • 1 ägg
  • 1 dl mellangrädde
  • 3 msk färsk mynta, hackad
  • 0,5 citron, rivet skal av
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 2 dl ost, riven
  • 500 g krossade tomater med basilika
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela squashen på längden, gröp ur kärnorna.
  2. Strö salt över och vänd dem upp och ned på papper 15-20 min. Torka sen av saltet och lägg dem på ugnsfat.
  3. Blanda allt till färsen och fördela i halvorna. Skeda det avrunna tomatkrosset vid sidan av.
  4. Grädda i nedre halvan av ugnen ca 35 min.
17 mars 2009