Ansa och skölj morot, palsternacka, purjo och lök. Strimla 1/2 morot, 1 palsternacka och en bit purjolök. Fräs strimlorna lätt i lite smör. Låt kallna. Sätt ugnen på 175°. Blanda färsen med med ägg, vatten, salladskrydda, 1 tsk salt och 1 krm nymalen peppar. Blanda i rotfruktsstrimlorna. Skär en ficka i kalvbringan. Fyll fickan med färsen. Sätt i 5-6 tandpetare så att ficköppningen täpps till.
Bryn kalvbringan väl runt om i en stekgryta. Häll i buljong och vin. Lägg i resten av moroten och purjolöken samt löken, allt skuret i bitar. Stek i ugnen utan lock ca 1 1/2 timme. Ös några gånger. Spä eventuellt med mer vätska.
Ta ut bringan ur ugnen. Håll den varm under folie. Kör skyn med grönsakerna i matberedare eller mixer till puré. Häll tillbaka purén i grytan. Koka ihop några minuter, blanka av med 1 msk smör.