Fänkålsmarinerad lax på spett

13 röster
15 m + 1 h marinering
20 stycken
Fänkålsmarinerad lax på spett
Foto: Ulrika Pousette

”Så enkelt, men ger ändå en ny smakdimension till lax.”/Maud Onnermark

Receptet är ur boken Lättlagade bufféer för hela året, Semic.

Visa mer
15 m + 1 h marinering
20 stycken

Du behöver

  • 1 kg laxfilé, helst mittbit
  • 1 msk salt
  • 1 msk muscovadosocker
  • 2 tsk fänkålsfrö
  • 2 msk olivolja (eller neutral rapsolja)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär bort laxskinnet och ta bort eventuella ben. Skär laxen i avlånga bitar på längden, ca 3x7 cm, och ca 20 stycken. Lägg dem i en skål eller djup ugnsform.
  2. Blanda salt, muscovadosocker, fänkålsfrön och olja. Gnid in laxbitarna med blandningen och låt stå 45 minuter–1 timme, rör om flera gånger under tiden så att blandningen kommer åt alla bitar.
  3. Ta upp laxbitarna och trä upp dem på blötlagda spett. En bit på varje spett. Grilla dem ett par minuter på var sida över het glöd.
29 mars 2019

Laddar fler recept...