Frasiga jordgubbspajer
Frasiga jordgubbspajer
10 ingredienser
Smuliga jordgubbspajer som är godast att äta direkt. Müsli i pajdegen ger extra krisp till din jordgubbspaj.
Se fler recept från
Ingredienser
- 1,5 dl vetemjöl
- 1 dl müsli (av nyttigare sort)
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 dl strösocker
- salt
- 2 msk flytande margarin
- 4 msk yoghurt
- 1,5 dl vaniljvisp
- 1 citron, finrivet skal från
- 250 g jordgubbar
Gör så här
- Blanda vetemjöl, müsli, bakpulver, socker, salt, margarin och yoghurt till en deg.
- Tryck ut degen i 4 smorda portionspajformar.
- Om degen är kladdig – ta lite mjöl på handen.
- Ställ pajskalen kallt i minst 30 minuter.
- Grädda pajskalen i 225 grader i ca 10 minuter.
- Låt dem svalna.
- Vispa vaniljvispen och blanda den med citronskalet.
- Bred ut vaniljvispen i pajskalen.
- Dela jordgubbarna en gång och lägg dem ovanpå vaniljvispen.