Amerikansk kola- och jordgubbspaj
Amerikansk kola- och jordgubbspaj
5 ingredienser
Att säga att den här pajen är nyttig är att ta i men den är nyttigare och godare än det mesta annat i sitt slag. Pajen blir bäst om du kokar den kondenserade mjölken dagen innan. Receptet kommer från Familjens stora sunda kokbok.
Se fler recept och läs mer om
Ingredienser
- 1 förp kondenserad mjölk sötad
- 8 digestivekex
- 0,5 dl flytande margarin
- 2 dl vaniljyoghurt
- 200 g jordgubbar (eller hallon, frysta eller färska)
Garnering
- jordgubbskulor
Gör så här
- Ta av pappret från konservburken.
- Lägg burken (oöppnad) i en kastrull med vatten så det täcker.
- Koka burken i 2 ½ timmar (utan lock på kastrullen).
- Se till så att det finns vatten som täcker hela tiden.
- Häll av vattnet och låt burken svalna i kastrullen i 30 minuter.
- Öppna burken med en konservöppnare.
- Mjölken har nu blivit en tjock kolasås.
- Kör digestivekex och margarin i en matberedare.
- Bred ut kaksmulorna i en smord form med löstagbara kanter, ca 21 cm i diameter.
- Packa kaksmulorna med baksidan av en matsked.
- Bred på kolasås (om såsen är för tjock värm den i micron i några sekunder upphälld i en djup tallrik) och därefter vaniljyoghurt.
- Toppa med vackra jordgubbar eller hallon.
- Strö på jordgubbskulor.
- Njut!