Falukorv med pocherat ägg och picklad rödlök
Falukorv med pocherat ägg och picklad rödlök
17 ingredienser
30 m
Smörstekt falukorv serveras med potatisstomp med pepparrot, snabbpicklad lök och pocherat ägg. Gott och smakrikt utan att vara avancerat.
Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser
Snabbpicklad rödlök
- 1,5 dl ättiksprit 12 %
- 1 dl strösocker
- 1 dl vatten
- 1 rödlök
Krossad potatis
- 400 g potatis, skrubbad
- 100 g smör
- 1 dl mjölk
- 1 msk färsk pepparrot, finriven
- salt
- svartpeppar
Falukorv
- 400 g falukorv
- smör, till stekning
Pocherat ägg
- 4 ägg
- 2 l vatten
- 1 msk ättiksprit 12 %
Garnering
- färsk pepparrot, riven
- 0,5 ask krasse
Gör så här
Picklad rödlök
- Vispa ättika, socker och vatten så sockret löser sig. Skiva rödlöken tunt och låt ligga tills resterande maten är klar.
Potatisstomp
- Koka potatisen mjuk, slå av vattnet. Tillsätt smör och mjölk, krossa potatisen och blanda runt med salt, peppar och fint riven pepparrot.
Falukorv
- Snitta korven och stek i smör på båda sidor.
Pocherat ägg
- Koka upp vattnet och häll i ättikan. Knäck äggen i kaffekopp. Vispa till vattnet så det skapas en virvel och lägg i äggen. Låt pochera ca 3 minuter. Servera.