Falska sniglar

POPULÄRT
Falska sniglar
Foto: TV4
benjamin profilbild 2023
benjamin profilbild 2023

Falska sniglar

11 ingredienser

Gratinerade sniglar med vitlökssmör är en klassisk fransk förrrätt. Här byts sniglar mot lite mer lättillgängliga champinjonhattar.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 220 g champinjoner
  • 50 g smör, rumstempererat
  • 1 citron, finrivet skal
  • 10 g persilja
  • 10 g gräslök
  • 2 vitt bröd
  • 2 klyftor vitlök
  • färsk persilja, till garnering
  • smör, till stekning
  • salt
  • peppar

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt på ugnen 220 grader.
  2. Plocka ur ”stubben” ur champinjonerna, spara ”stubbarna” för senare användning i t.ex en gryta, sås eller stuvning, försök att hålla hattarna hela.
  3. Hacka persilja och gräslök. Mixa brödet i en matberedare. Skala och skär vitlöken i mindre bitar.
  4. Blanda smöret, citronzesten, persiljan (spara lite av persiljan till servering) och gräslöken. Smaka av med salt och svartpeppar
  5. Stek champinjonhattarna i smör i en stekpanna som du kan ställa in i ugnen. Lägg i vitlöken när svampen fått fin färg, stek ytterligare ca 3 minuter.
  6. Toppa svampen i pannan med smöret och sedan det mixade brödet.
  7. Gratinera i ugnen ca 12 minuter. Ta ut och toppa med lite persilja.