Falska sniglar
Falska sniglar
11 ingredienser
Gratinerade sniglar med vitlökssmör är en klassisk fransk förrrätt. Här byts sniglar mot lite mer lättillgängliga champinjonhattar.
Ingredienser
- 220 g champinjoner
- 50 g smör, rumstempererat
- 1 citron, finrivet skal
- 10 g persilja
- 10 g gräslök
- 2 vitt bröd
- 2 klyftor vitlök
- färsk persilja, till garnering
- smör, till stekning
- salt
- peppar
Gör så här
- Sätt på ugnen 220 grader.
- Plocka ur ”stubben” ur champinjonerna, spara ”stubbarna” för senare användning i t.ex en gryta, sås eller stuvning, försök att hålla hattarna hela.
- Hacka persilja och gräslök. Mixa brödet i en matberedare. Skala och skär vitlöken i mindre bitar.
- Blanda smöret, citronzesten, persiljan (spara lite av persiljan till servering) och gräslöken. Smaka av med salt och svartpeppar
- Stek champinjonhattarna i smör i en stekpanna som du kan ställa in i ugnen. Lägg i vitlöken när svampen fått fin färg, stek ytterligare ca 3 minuter.
- Toppa svampen i pannan med smöret och sedan det mixade brödet.
- Gratinera i ugnen ca 12 minuter. Ta ut och toppa med lite persilja.