• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Exotisk fruktsallad med nötgrädde

Exotisk fruktsallad med nötgrädde
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Exotisk fruktsallad med nötgrädde

3 steg att laga

13 ingredienser

Blanda nötter i grädden så blir fruksalladen med ens en ny upplevelse.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 banan
  • 8 jordgubbar
  • 1 melon
  • 16 blåa vindruvor
  • 16 gröna vindruvor
  • 1 äpple
  • 1 apelsin
  • 1 passionsfrukt
  • 1 stjärnfrukt

Nötgrädde:

  • 0,5 dl hasselnötter, hackade
  • 1 dl vispgrädde

Sockerlag:

  • 1,5 dl vatten
  • 1 msk strösocker

Gör så här

  1. Blanda socker och vatten i en kastrull, koka upp sockerlagen och låt den kallna.
  2. Skala, kärna ur och tärna äpplet. Dela vindruvorna i halvor och ta bort kärnorna. Skiva bananen och skär jordgubbarna i klyftor. Gröp ut kulor ur melonen med kuljärn. Skala och skär klyftor av apelsinen. Lägg frukterna i en bunke, häll över sockerlagen och låt stå ca 10 minuter.
  3. Hacka hasselnötterna. Vispa grädden och rör ner nötterna. Skiva carambolen och skär passionsfrukten i klyftor. Lägg upp fruktsalladen i skålar och garnera med carambole och passionsfrukt. Servera grädden bredvid.