Ernsts kräftbröd med tomat och ost

60 m
2 stora baguetter
Ernst kräftbröd med tomat och ost
Foto: Mikael Göransson/TV4

Ett härligt bröd bakad på kräftspad. Fyll baguetterna med tomatpuré, dillfrön och ost. Det blir lite pizzavarning enligt Ernst, men det har väl aldrig någon klagat över? Skiva upp och servera på kräftskivan! Brödet räcker till många.

Servera gärna till Ernst gräddiga soppa på kräftfondskok!

9 augusti 2017
60 m
2 stora baguetter

Du behöver

Bröd

  • 2,5 vatten
  • 2,5 dl kräftspad
  • 1 pkt jäst
  • 11 dl mjöl
  • 0,5 dl olivolja

Fyllning

  • tomatpuré
  • prästost, riven
  • dillfrö
  • olivolja

Gör så här

  1. Värm degvätskan till 37 grader. Blanda med jästen och tillsätt mjöl och olja. Knåda degen tills fina glutentrådar bildats, gärna i bakassistent. Låt degen jäsa i ca 30 minuter till dubbel storlek.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Knåda igenom degen och dela den i två delar. Kavla ut båda delarna till en avlånga halvplatta degar. Pensla med tomatpuré och strö på riven ost samt dillfrön.
  4. Vik ihop degen och skruva ihop brödet, häll på olivolja och toppa med lite mer dillfrön. Baka på 225 grader i ca 15 minuter.
  5. Skiva upp i skivor och servera till kräftskivan!
Kommentera receptet

Fler goda recept