Ernsts kanderade juläpplen

Ernsts kanderade juläpplen
Foto: Mikael Göransson/TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Ernsts kanderade juläpplen

5 ingredienser

Kanderade äpplen är en klassiker till jul och blir vackert dekorativa. Välj små äpplen och doppa i mandel, polkagris eller det som du gillar.

Ingredienser

portioner äpplen
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 2 msk glykossirap
  • 8 röda äpplen (små)
  • 8 blompinnar

Gör så här

  1. Ta bort skaftet på äpplena. Tvätta och torka av dem. Tryck in en blompinne en bit in i varje äpple, pinnen får inte gå helt igenom.
  2. Blanda strösocker, vatten och glykossirap i en kastrull. Lös sockret i vattnet på svag värme. Höj därefter värmen så att lagen kokar kraftigt. Koka till 150 grader.
  3. Doppa äpplena i den heta lagen. Snurra dem ovanför kastrullen tills all överflödig lag har runnit av.
  4. Doppa halva äpplet i hackad mandel eller krossad polkagris. Ställ äpplena på ett bakplåtspapper och låt svalna.