Ernsts kanderade juläpplen

14 röster
8 äpplen
Ernsts kanderade juläpplen
Foto: Mikael Göransson/TV4

Kanderade äpplen är en klassiker till jul och blir vackert dekorativa. Välj små äpplen och doppa i mandel, polkagris eller det som du gillar. 

Visa mer
8 äpplen

Du behöver

  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 2 msk glykossirap
  • 8 röda äpplen (små)
  • 8 blompinnar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Ta bort skaftet på äpplena. Tvätta och torka av dem. Tryck in en blompinne en bit in i varje äpple, pinnen får inte gå helt igenom. Blanda strösocker, vatten och glykossirap i en kastrull. Lös sockret i vattnet på svag värme. Höj därefter värmen så att lagen kokar kraftigt. Koka till 150 grader.
  2. Doppa äpplena i den heta lagen. Snurra dem ovanför kastrullen tills all överflödig lag har runnit av.
  3. Doppa halva äpplet i hackad mandel eller krossad polkagris. Ställ äpplena på ett bakplåtspapper och låt svalna.

laddar fler recept...

Laddar fler recept...