Ernsts juliga köttbullar med fläskfärs

90 röster
Ernsts juliga köttbullar med fläskfärs
Foto: Mikael Göransson

Små fina köttbullar på fläskfärs och med goda julkryddor. Du spritsar enkelt ut dem på en oljad plåt och tillagar köttbullarna i ugnen.

Visa mer

Du behöver

  • 1 kg fläskfärs eller blandfärs
  • 3 dl mjölk
  • 1,5 dl ströbröd
  • 2 ägg
  • 1 stor gul lök, finhackad
  • 1 msk muscovadosirap eller honung
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk malen vitpeppar
  • 1 tsk malen kryddpeppar
  • 1 tsk mald timjan
  • 1 tsk malda kumminfrön
  • 1 tsk kanel
  • olja och smör

Gör så här

  1. Blanda mjölk och ströbröd. Låt svälla några minuter till en panad.
  2. Mixa löken med äggen till en “lökkräm”.
  3. Blanda färsen med lökkrämen, honung, alla kryddor, panad och salt till en färssmet. Fyll en spritspåse med smeten.
  4. Smörj en plåt med olja. Spritsa ut små bollar mot din blöta hand. Lägg köttbullarna på plåten och stek i ugnen på 180-200 grader i ca 10 min.
  5. Före servering, stek köttbullarna i smör och olja så de får fin yta.
21 december 2017

laddar fler recept

Laddar fler recept