• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Ernsts äppelglögg

Ernsts äppelglögg
Foto: Mikael Göransson/TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Ernsts äppelglögg

3 steg att laga

4 ingredienser

20 min

Värmande och superenkel glögg gjord på äppelmust kryddad med vanilj och kardemumma. Smaksätt den eventuellt med lite calvados. 

Ingredienser

6 portioner
  • 1 l äppelmust (grumlig, ej klar)
  • 1 vaniljstång
  • 5 kardemummakapslar (eller 1 tsk kardemummakärnor)
  • ev calvados (efter smak)

Gör så här

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Krossa kardemummakapslarna lätt, t ex med bredsidan på en kniv eller undersidan på en liten kastrull.
  2. Sjud 2 dl av äppelmusten tillsammans med vaniljstång och kardemummakapslar i en kastrull ca 10 minuter.
  3. Häll på resten av äppelmusten och värm lätt. Servera ev med en skvätt calvados.