Inlagda körsbärstomater

142 röster
10 min
4

Ett perfekt tillbehör till sommarens grillkvällar, gott i såväl sallad som smakfullt vegetariskt grillalternativ.

Se fler recept från

Sommar med Ernst


Visa mer
10 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 30 körsbärstomater
  • 3 rosmarinkvistar
  • 3 lagerblad
  • 2 vitlökar
  • 1,5-2 msk svartpeppar
  • 2 msk honung
  • 1-1,5 l vitvinsvinäger
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Picka tomaterna med en sticka eller gaffel.
  2. Lägg ned tomaterna i en väl rengjord glasburk.
  3. Klyv vitlöken i halvor och lägg ned i burken tillsammans med lagerblad och rosmarin.
  4. Häll på svartpepparkornen och honungen och fyll sedan på med vinäger tills att burken är fylld.
  5. Tillslut burken väl.
4 juli 2011

Laddar fler recept...