Inlagda körsbärstomater

69 röster
10 min
4

Ett perfekt tillbehör till sommarens grillkvällar, gott i såväl sallad som smakfullt vegetariskt grillalternativ.

Se fler recept från

Sommar med Ernst


Visa mer
10 min
4

Du behöver

  • 30 st körsbärstomater
  • 3 st rosmarinkvistar
  • 3 st lagerblad
  • 2 st vitlökar
  • 1.5-2 msk svartpeppar
  • 2 msk honung
  • 1-1.5 l vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Picka tomaterna med en sticka eller gaffel.
  2. Lägg ned tomaterna i en väl rengjord glasburk.
  3. Klyv vitlöken i halvor och lägg ned i burken tillsammans med lagerblad och rosmarin.
  4. Häll på svartpepparkornen och honungen och fyll sedan på med vinäger tills att burken är fylld.
  5. Tillslut burken väl.
4 juli 2011

Fler goda recept