Konserverade äpplen
Konserverade äpplen
6 ingredienser
1h
Gott och dekorativt i juletid. Receptet på konserverade äpplen räcker till cirka 3 burkar à 1 liter.
Se fler recept från
Ingredienser
- 10-15 små fina äpple av sorten Ingrid Marie
- 1 l vatten
- 1350 g strösocker
- 2 dl cognac
- 1 vaniljstång
- 3 kanelstänger
Gör så här
- Tvätta äpplena noga.
- Skala dem helt eller delvis, använda gärna ett ciseleringsjärn eller liknande för att få dekorativa mönster.
- Koka sockerlag med vatten och socker tills allt socker löst sig.
- Häll därefter i konjaken.
- Stoppa ned äpplen i tre olika, väl rengjorda, glasburkar på ca en liter styck.
- Viktigt är att burkarna har gummipackning som sluter tätt.
- Dela en vaniljstång i tre bitar och lägg ned i de olika burkarna.
- Stoppa därefter ned en kanelstång i varje burk och häll över sockerlagen.
- Stäng burkarna och koka dem ca 30 min i vatten för att skapa en konserv med lång hållbarhet.
- Servera de inlagda äpplena med mandelgrädde till.