Mozartkulor

Mozartkulor
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Mozartkulor

108

6 steg att laga

6 ingredienser

Underbar klassiker som är lite pillig att få ihop men oj så gott!

Ingredienser

  • 600 g mandelmassa
  • 200 g Odense nougat
  • 2 msk cognac
  • 150 g mörk choklad
  • smör
  • 1 dl kakao

Gör så här

  1. Riv mandelmassan och blanda med konjaken.
  2. Skär nougaten i små kuber.
  3. Rulla kulor av mandelmassan med nougat i mitten. Ställ på plåt.
  4. Smält chokladen och lite smör på tallrik över en kokande vattenkastrull.
  5. Vänd kulorna i chokladsmeten med hjälp av två gafflar.
  6. Lyft kulorna och ställ på bakplåtspapper. Pudra över rikligt med kakao.
TIPS!
läs mer
Mayas dryckestips till Myllymäkis meny

Årets vintrender

Sommelier Maya Samuelsson kikar på vinåret 2021.

Läs mer