Kraftarbetarens glögg

19 röster
20 min

Använd gärna en tjockbottnad kastrull till det här receptet så glöggen inte bränns vid.

Se fler recept från Jul med Ernst


Visa mer
20 min

Du behöver

  • 1,5 dl socker
  • 1 flaska porteröl
  • 1 kanelstång
  • 15 kardemummakärnor
  • 10 kryddnejlikor
  • 1 flaska rödvin
  • 2 dl sherry

Gör så här

  1. Sprid ut sockret över hela bottnen på en tjockbottnad kastrull. Peta endast runt i sockret tills det smält och fått en fin ljusbrun färg.
  2. Häll sedan i en halv flaska porter och lös upp sockret i detta. När det lösts upp helt häll då i resten av portern.
  3. Koka upp detta och lägg sedan i kanelen. Krossa hela kardemummakärnor och kryddnejlikor med en mortel och tillsätt i kastrullen.
  4. Låt puttra en stund. Häll till sist i rödvinet och sherryn. Värm upp och servera.
16 december 2012

Laddar fler recept