Sachertårta från Jul med Ernst
Sachertårta från Jul med Ernst
11 ingredienser
Ernst Kirchsteigers recept räcker till 10 bitar härligt chokladblank sachertårta.
Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

Ingredienser
Botten
- 125 g smör
- 1,5 dl florsocker
- 6 ägg
- 125 g mörk choklad 70 %
- 2 dl vetemjöl
- 1,25 dl strösocker
Fyllning
- 1 dl aprikosmarmelad
- 0,5 dl vatten
- 1 dl strösocker
- 125 g mörk choklad 70 %
- mörk choklad, flagor av
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och bröa en springform.
- Vispa florsockret och smöret vitt och pösigt och tillsätt sedan äggulorna en i taget. Spara äggvitorna i en separat skål!
- Grovhacka chokladen och låt den smälta över vattenbad under omrörning.
- Tillsätt chokladen i äggsmeten.
- Sikta ner mjölet i smeten.
- Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda ned sockret lite i taget.
- Vänd ned i chokladsmeten med en slickepott.
- Häll smeten i bakformen och släta till den.
- Grädda kakan i ugnen i ca 45 min.
- Låt den kallna på ugnsgaller.
- Koka en sockerlag av strösocker och vatten till glasyren.
- Smält chokladen i vattenbad och rör sedan ner den i sockerlagen.
- Låt glasyren svalna lite.
- Dela kakan i två bottnar bred marmelad mellan bottnarna och lägg ihop dem.
- Bred chokladglasyren över kakan och ställ den svalt tills glasyren stelnat.
- Dekorera med flagor av mörk choklad.