Kardemummaäpplen med mandelgrädde

Kardemummaäpplen med mandelgrädde
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Kardemummaäpplen med mandelgrädde

8 ingredienser

20 min

Ernsts äpplen med kardemumma och mandelmassa, en riktigt fräsch och enkel dessert en varm sommarkväll.

Se fler recept från Sommar med Ernst

Ingredienser

portioner
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk smör
  • 6 äpple klyftade och skivade (av fast och syrlig sort)
  • 1 tsk kardemumma, stött
  • 4 mandelspån
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mandelmassa, riven
  • 2 msk mandelskorpor, krossade

Gör så här

  1. Börja med att smälta socker i en stekpanna, tillsätt sedan smöret och stek äpplena i detta.
  2. Rör om försiktigt då och då.
  3. När äpplena fått en fin stekyta tillsätt då den stötta kardemumman och mandelspånen och rör runt.
  4. Ta sedan av äpplena från spisen.
  5. Vispa grädden ganska löst och vänd ner riven mandelmassa i grädden.
  6. Lägg upp de två rörorna i skålar och toppa med krossade mandelskorpor.