Färska bär med karamellsås och glass

Färska bär med karamellsås och glass
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Färska bär med karamellsås och glass

15

13 ingredienser

25 min

Enkel och somrig dessert med massor av färska bär, nötter och vaniljglass. Toppas med en hemgjord kolasås som smakar ljuvligt.

Byt gärna ut bären efter säsong!

Ingredienser

portioner4
  • ca 2 l valfri vaniljglass
  • 1 dl blåbär
  • 1 dl hallon
  • 2 dl jordgubbar
  • 1 dl krusbär (eller rabarber)
  • 1 dl björnbär
  • 1 dl valnötter (eller pistagenötter)

Karamellsås

  • 6,5 dl rörsocker
  • 0,5 krm salt
  • 10 g smör
  • 1 förp kondenserad mjölk [ca 390 g]
  • 0,75 dl mjölk
  • citronmelissblad till garnering

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till karamellsåsen i en tjockbottnad kastrull och koka under omrörning i ca 20 min tills karamellsåsen har fått en seg men ändå rinnande konsistens.
  2. Lägg upp glassen i mitten på ett stort fat och fördela bären och nötterna runt omkring. Garnera med citronmelissbladen.
  3. Servera och låt var och en hälla på så mycket karamellsås som de vill...