Parmesan- och pinjepimpad laxskiva

Parmesan- och pinjepimpad laxskiva
Foto: TV4

Parmesan- och pinjepimpad laxskiva

Av: Erik Hörstadius

Från: Klockan nio hos stjärnorna

8 ingredienser

15 min

Tunna skivor skinka lindas runt tunna skivor lax och toppas med godsaker som parmesan, basilika och rostade pinjenötter.

Erik bjöd även på
Örtmarinerade lammkotletter
Vaniljglass, bär och sockerkaka

Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor skinka, tunna skivor (typ prosciutto, parma, bayonne)
  • 4 skivor lax, tunna skivor (kallrökt eller rimmad)
  • parmesanost
  • basilika
  • pinjenötter, rostade
  • svartpeppar
  • olivolja
  • ev citron, saft

Gör så här

  1. Linda tunna skivor skinka runt tunna skivor lax.
  2. Riv över önskad mängd parmesan.
  3. Strö över basilika och strössla med rostade pinjenötter.
  4. På med svartpeppar och några skvättar olivolja och kanske lite citronsaft.
  5. Låt stå ett tag innan servering.

Dryckestips
Jules Muller Riesling. art.nr. 6622