Parmesan- och pinjepimpad laxskiva

Foto: TV4
Parmesan- och pinjepimpad laxskiva
8 ingredienser
15 min
Tunna skivor skinka lindas runt tunna skivor lax och toppas med godsaker som parmesan, basilika och rostade pinjenötter.
Dryckestips
Jules Muller Riesling. art.nr. 6622
Erik bjöd även på
Vaniljglass, bär och sockerkaka
Kolla in alla recept och läs mer om
Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 4 tunna skivor skinka (typ prosciutto, parma, bayonne)
- 4 tunna skivor lax (kallrökt eller rimmad)
- parmesanost
- basilika
- pinjenötter, rostade
- svartpeppar
- olivolja
- ev citron, saft
Gör så här
- Linda tunna skivor skinka runt tunna skivor lax.
- Riv över önskad mängd parmesan.
- Strö över basilika och strössla med rostade pinjenötter.
- På med svartpeppar och några skvättar olivolja och kanske lite citronsaft.
- Låt stå ett tag innan servering.