Lammkotletter med snigelsupport

Foto: TV4
Lammkotletter med snigelsupport
23 ingredienser
1h
Örtmarinerade lammkotletter med snigelsupport och risotto.
Dryckestips
Ripasso I Castei ifrån Castellani, art.nr. 22409
Erik bjöd även på
Vaniljglass, bär och sockerkaka
Kolla in alla recept och läs mer om
Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Lammkotletter
- 4-8 lammkotletter
- timjan (efter smak)
- Vitlök (efter smak)
- olivolja
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
- Honung (efter smak)
- bladspenat
- koriander
Risotto
- gul lök, hackad
- 4 port risottoris (t ex aviorio)
- grönsaksbuljong
- 2-3 dl vitt vin
- svamp, torkad, (t ex trattkantareller)
- tryffelolja
- 1-2 dl parmesanost, riven
- smör (efter smak)
Sniglar
- sniglar
- persilja
- smör
- olivolja
- vitlök
- ev purjolök
Gör så här
Lammkotletter
- Marinera lammkotletterna över natten i timjan, vitlök, olivolja, salt, peppar, honung.
- Bryn sedan en halvminut på varje sida i stekpanna.
- Bädda in kotletterna i gröna örter, typ bladspenat, timjan, koriander.
- Skicka in dem i ugnen i kanske en kvart på 150-200 grader.
Risotto
- Mjukstek den hackade löken i en tjockbottnad gryta i olivolja/smör.
- I med ett par koppar risottoris och stek under omrörning tills det glänser, några minuter.
- Tillsätt skvättvis - under ganska lång tid på ganska svag värme - grönsaksbuljong och ett par deciliter vitt vin (ca 2 dl vätska per dl ris).
- Rör om då och då.
- I med lite torkad svamp, typ trattkantareller.
- När innersta kärnan i riskornen fortfarande är en aning hård, låter man kastrullen stå på eftervärme, samtidigt som man doppar i tryffelolja, river ned parmesan och rör ner nån klick smör till.
Sniglar
- Sätt ugnen på 250 grader eller lite till.
- Gör ett vitlökssmör på smör, nerklippt persilja, lite olivolja, rikligt med pressad vitlök och eventuellt lite purjolök.
- Lägg sniglarna i smöret.
- Gratinera på hög ugnsvärme i knappt 10 minuter.