Kinesisk kyckling på Eriks vis

16 röster
25 min
4

En snabb kines med kyckling, ananas, apelsin, cashewnötter, paprika, bambuskott och champinjoner.

Erik bjöd även på

Sparrissoppa


Hemlagad glass



Dryckestips
Azabache Organic Rioja, art.nr. 2708, 79 kr.
En klassisk Rioja kan med sina vaniljtoner och sin kryddighet matcha och höja upp smakerna ett snäpp. Den är dessutom ekologisk odlad, vilket torde ge pluspoäng!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • 1 förp champinjoner, färska, 200 g
  • 1 förp bambuskott, 200 g
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 msk mango chutney sweet
  • 2 tsk sweet chili sås
  • 2 dl vatten
  • 0,5 dl apelsinjuice
  • 100 g ananas i bitar
  • 100 g cashewnötter
  • 1 paprika, röd, i bitar
  • 1 paprika, grön, i bitar
  • 1 msk ketchup
  • 1 krm salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • maizena, ev

Serveras med

  • ris
  • soja

Gör så här

  1. Koka riset enligt förpackningen.
  2. Dela champinjoner i bitar.
  3. Smörstek champinjoner och bambuskott 5 minuter, ta det ur pannan och lägg åt sidan.
  4. Skär kycklingen i bitar och stek den.
  5. Tillsätt vatten, juice och buljongtärningen.
  6. Låt koka 1 minut.
  7. Tillsätt alla övriga ingredienser.
  8. Lägga allra sist i champinjonerna och bambuskotten.
  9. Red eventuellt med lite maizena.
1 mars 2011
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept