Crispy cornflake chicken

Foto: TV4
Crispy cornflake chicken
10 ingredienser
Krispig friterad kyckling som serveras med romansalladsblad och parmesanostdressing.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från Halv åtta hos mig
Ingredienser
- 2-3 kycklingfiléer, strimlade på längden i centimetertjocka skivor
- 2 dl vetemjöl
- 1 l cornflakes, krossade eller mixade
dressing
- 3 ägg
- 3 dl rapsolja
- 200 g parmesanost
- 2-3 msk rödvinsvinäger
- 1 klyfta vitlök, pressad
- 1 msk svartpeppar
- 2 romansallad
Gör så här
Crispy chicken
- Rulla i mjöl, doppa i de vispade äggen och sen i cornflakesmixen. Var inte rädd att kladda ner fingrarna.
- Fritera kycklingen i en fritös i 160 grader cirka 4-5 minuter tills den blir krispig. Låt sedan bitarna torka på kökspapper och salta. Om man inte har en fritös går det lika bra att fritera i en stor gryta med ca 1,5 liter rapsolja.
Dressing
- Mixa 3 rumstempererade äggulor med rapsoljan. Viktigt att hälla på oljan sakta medan man vispar kraftigt speciellt i början då den lätt skär sig.
- Riv parmesanen med rivjärn på grövsta hålen (spara några ostskivor för garnityr) och mixa i skålen med olivoljan och äggulan.
- Blanda i resten av ingredienserna och blanda.
- Servera med romansallad.