Frisk dessert
Frisk dessert
5 ingredienser
30 min
En syrlig dessert som serveras med bär och flarn.
**Ericas vintips
Josef Andert Beerenauslese Cuvée, artnr 83140
**
Erica bjöd även på
Kolla in alla recept på
Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
[
](/erica_johansson/huvudratt/fisk_och_skaldjur/goaste_fesksoppan_i_stada/)
Ingredienser
- 2,5 dl Kelda mellangrädde
- 250 g Kesella jordgubb/lime
- 100 g havreflan
- 5 kiwis
- 250 g blåbär eller färska jordgubbar
Gör så här
- Vispa grädde och blanda ner Kesella.
- Smula havreflarn grovt.
- Skala kiwifrukter och skär i klyftor, samma med jordgubbar ifall du har det.
- Varva gräddblandningen med frukter och havreflarn i glas.
- Avsluta med en klick gräddblandning och toppa med jordgubbe eller blåbär.