Koka upp fisken med alla ingredienserna ovan och låt sjuda i cirka 15 minuter.
Soppa
Lägg i smör i en stor kastrull och därefter torskfiléer, vitpepparkorn, kryddpepparkorn, salt och dill.
Häll över vatten så att det täcker fisken. Koka upp och låt sjuda på svag värme 15 minuter.
Under tiden som fisken sjuder finhackar du morötterna, skär purjolöken och sockerärtorna.
Lägg smöret i en tjockbottnad kastrull, bryn grönsakerna i cirka 5 minuter och rör om så att inte grönsakerna bränns.
Slå över mjöl och blanda väl med grönsaksfräset, häll i fiskbuljongen och låt det sjuda 10 minuter.
Rör så det inte bränns vid.
Häll i gröna ärtor, dill, salt, peppar, socker och grädden.
Låt soppan småsjuda i 25 minuter. Lägg i den förkokta torsken och låt det sjuda i 5 minuter.
Toppa med räkor och en dillkvist direkt i serveringsskålarna.
Snabblimpa
Sätt på ugnen 200 grader.
Klä en avlång brödform med bakplåtspapper. Blanda alla ingredienser i en bunke; havregryn, dinkelflingor, grahamsmjöl, vetemjöl, bakpulver, salt, sirap, filmjölk, solros och pumpakärnor.
Blanda allt väl, klicka ner smeten i brödformen och grädda mitt i ugnen 50 minuter.
Tag ur brödet ur formen och lägg den i en brödduk, fram till servering.