Enkelt rågbröd

Enkelt rågbröd
Birgit Malmcrona
Johan Backéus
Birgit Malmcrona
Johan Backéus

Enkelt rågbröd

Av: Birgit Malmcrona, Johan Backéus

Från: Nyhetsmorgon

10 ingredienser

30 m + tid i kyl

Ett gott bröd behöver varken vara svårt eller tidskrävande att baka. Det här goda rågbrödet gör du enkelt i fyra steg.

Ingredienser

portioner styck
  • 70 g kamutvete, kokt (eller nakenhavre)
  • 1 l filmjölk
  • 570 g vetemjöl
  • 300 g rågmjöl
  • 300 g ljus sirap
  • 70 g solroskärnor
  • 70 g linfrön
  • 12 g bikarbonat
  • 20 g bakpulver
  • 20 g salt

Gör så här

  1. Koka kamutvetet mjukt.
  2. Blanda alla ingredienser och låt stå i kylskåpet över natten.
  3. Lägg degen i två formar och baka i ugnen på 100 grader i 15 minuter.
  4. Höj ugnsvärmen till 170 grader och fortsätt baka limporna till en innertemperatur på 97 grader.