En riktigt krämig lasagne som är extra lättlagad. Du svänger snabbt ihop en smakrik tomatsås och varvar sedan med Philadelphia Plant Based och zucchini. Dessutom är den både vegetarisk och vegansk! En lasagne som går hem hos många med andra ord.
150 g soltorkade tomater, strimlade (avrunnen vikt)
2 förp Philadelphia Plant Based
1 zucchini, medelstor
200 g lasagneplattor (veganska)
2 dl vegansk ost, riven
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och hacka löken. Finhacka vitlöken. Stek i en kastrull med lite olja tills löken mjuknat. Tillsätt tomatpuré och torkade kryddor, fräs lite till. Tillsätt krossade tomater och soltorkade tomater, låt koka ihop till en god tomatsås. Smaka av med salt och peppar.
Dela zucchinin i mindre bitar. Fräs i lite olja på hög värme. Sänk värmen och tillsätt Philadelphia Plant Based, salt och peppar. Låt koka ihop tills Philadelphian har smält helt.
Varva tomatsås, lasagneplattor och zucchinisås i en ugnsfast form. Avsluta med det sista av den vita sås högst upp (utan zucchini). Toppa med vegansk ost.
Grädda 20-30 minuter, eller tills lasagneplattorna är mjuka.