Enkel pastagratäng med fisk & räkor i vitvinssås

25 röster
20 m
4-6
Abba enkel pstagratäng med fisk & räkor i vitvinssås
Foto: köket.se

Tillverkad i Sverige, bara naturliga ingredienser, enkelt, smakar lika gott som om du gjort den själv.

Abba Middagsklart vitvinssås NY
20 m
4-6

Du behöver

  • 400-500 g kokt pasta
  • 2 Abba Middagsklart Vitvinssås
  • ca 500-600 g vit fisk (sej, kolja, torsk)
  • ca 300 g färska räkor, skalade,
  • 10-15 svartkål (stora blad)
  • ca 150 g ost, riven
  • persilja, på toppen

Gör så här

  1. Koka pastan al dente.
  2. Tärna fisken och stek lätt i smör tillsammans med svartkålen. Tillsätt "Middagsklart vitvinsås" från Abba och rör om lätt.
  3. Lägg pastan i en stor gratängform, strö ut räkorna och häll över vitvinssåsen med fisken i. Toppa gratängen med riven ost.
  4. Gratinera i ugnen i 200 grader i ca 10-15 minuter.
26 augusti 2017