Enkel pasta med salvia, chili och salta solroskärnor

koket.se
Enkel pasta med salvia, chili och salta solroskärnor
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Enkel pasta med salvia, chili och salta solroskärnor

8 ingredienser

En löjligt enkel pastarätt med få ingredienser och massor av smak som du svänger ihop på nolltid.

Ingredienser

  • 400 g pasta, tex pappardelle eller tagliatelle (äggfri om du vill göra rätten vegansk)
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl vatten
  • 1 kruka färsk salvia
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 100 g växtbaserat matfett

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, spara lite pastavatten när du häller av pastan.
  2. Stek solroskärnorna med saltet och vattnet i en stekpanna till allt vatten har avdunstat och saltet har trängt in i solrosfröna, låt svalna något.
  3. Skala och skiva vitlöken tunt. Dela, kärna ur och skär chilin i skivor. Skiva vitlök och chili tunt.
  4. Bryn det växtbaserade alternativet till smör. Vänd ned vitlök, chili och salvia på slutet.
  5. Tillsätt pastan och lite pastavatten. Blanda runt och smaka av med salt.