Enkel pasta med salvia, chili och salta solroskärnor
Enkel pasta med salvia, chili och salta solroskärnor
8 ingredienser
En löjligt enkel pastarätt med få ingredienser och massor av smak som du svänger ihop på nolltid.
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
- 400 g pasta, tex pappardelle eller tagliatelle (äggfri om du vill göra rätten vegansk)
- 1 dl solroskärnor
- 1 tsk salt
- 0,5 dl vatten
- 1 kruka färsk salvia
- 4 klyftor vitlök
- 1 röd chilifrukt
- 100 g växtbaserat matfett
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, spara lite pastavatten när du häller av pastan.
- Stek solroskärnorna med saltet och vattnet i en stekpanna till allt vatten har avdunstat och saltet har trängt in i solrosfröna, låt svalna något.
- Skala och skiva vitlöken tunt. Dela, kärna ur och skär chilin i skivor. Skiva vitlök och chili tunt.
- Bryn det växtbaserade alternativet till smör. Vänd ned vitlök, chili och salvia på slutet.
- Tillsätt pastan och lite pastavatten. Blanda runt och smaka av med salt.