Enkel lammkebab
Enkel lammkebab
12 ingredienser
30 m
Erik Videgård gästar Nyhetsmorgon och bjuder på en underbar och superenkel lammkebab, lika gott som festligt!
Ingredienser
- 500 g lammfärs
- 0,5 gul lök, finhackad
- 3 klyftor vitlök, finhackade
- 2 tsk malen spiskummin
- 2 tsk malen koriander
- 2 tsk sumak
- 1 tsk chiliflakes (gärna Aleppo)
- 1,5 tsk salt
- 2 msk mynta, hackad
- rapsolja
Servering
- dippmix
- sallad
Gör så här
- Blanda lammfärsen med löken och kryddorna.
- Forma ”korvar” i valfri storlek och stick in två blötlagda bambuspett i varje korv. Gnid in dem lätt med rapsolja.
- Grilla spetten på medelhög värme. Använd en grilltång för att vända dem, korvarna släpper från pannan när de är färdiga så ha tålamod!
- Låt spetten vila några minuter innan servering.
- Servera med valfri dipp och en sallad vid sidan om.