Enkel lammkebab

POPULÄRT
Enkel lammkebab
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Enkel lammkebab

10

12 ingredienser

30 m

Erik Videgård gästar Nyhetsmorgon och bjuder på en underbar och superenkel lammkebab, lika gott som festligt!

Ingredienser

portioner
  • 500 g lammfärs
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 3 klyftor vitlök, finhackade
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk malen koriander
  • 2 tsk sumak
  • 1 tsk chiliflakes (gärna Aleppo)
  • 1,5 tsk salt
  • 2 msk mynta, hackad
  • rapsolja

Servering

  • dippmix
  • sallad

Gör så här

  1. Blanda lammfärsen med löken och kryddorna.
  2. Forma ”korvar” i valfri storlek och stick in två blötlagda bambuspett i varje korv. Gnid in dem lätt med rapsolja.
  3. Grilla spetten på medelhög värme. Använd en grilltång för att vända dem, korvarna släpper från pannan när de är färdiga så ha tålamod!
  4. Låt spetten vila några minuter innan servering.
  5. Servera med valfri dipp och en sallad vid sidan om.