English breakfast med ägg, bacon och hemgjord ketchup

3 röster
30 m
4

Klassisk engelsk frukost som en elegant förrätt, perfekt till helgens middagsbjudning!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 4 champinjoner
  • 3 ägg
  • 4 vaktelägg
  • 1 förp bacon
  • 4 kvistar körsbärstomat, med 5 tomater på varje kvist
  • 8 skivor vitt bröd
  • olivolja

Tomatketchup:

  • 800 g hela tomat
  • 1 lök, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 80 g brunsocker
  • 1 tsk salt
  • 120 ml vitvinsvinäger
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Stek champinjonerna i olivolja. Koka vakteläggen 3-4 minuter, skala dem och dela dem.
  2. Hacka och stek baconen och fyll sedan champinjonerna med baconen.
  3. Stek brödet. Stek körsbärstomaterna hela på kvisten, några minuter på varje sida så de blir mjuka och får lite färg.
  4. Äggröra
    Rör ihop tre ägg med en klick smör i en kastrull. Rör om under kokning så det blir ganska fast. Salt och peppar efter smak.
  5. Tomatketchup
    Koka lök i en stor kastrull tills de är genomskinlig och häll sedan i tomaten.
  6. Tillsätt socker, tomatpuré, vinäger, kanel, salt och peppar. Koka på låg värme i minst 40 minuter, tills såsen är tjock. Rör om ofta.
  7. Blanda ihop allt, helst i en matberedare för en slätare sås.
15 oktober 2018

laddar fler recept

Laddar fler recept