Endivebåtar

1 röst
20 m
4-6
Endivebåtar
Foto: Tomas Södergren

”Trevliga båtar på buffébordet. Vi gjorde två sorters fyllningar – en enkel med bara ädelost och hallon och en med en jordnötskräm som kräver lite mer förberedelser.”/Katarina Nordgren

Receptet är ur boken Vegofest med Slottsträdgården Ulriksdal , Semic.

Visa mer
20 m
4-6

Du behöver

  • salladsblad, t ex endive eller hjärtblad

Ädelostfyllning

  • ädelost (ta den du tycker är godast)
  • färska hallon

Apelsin- och jordnötstfyllning

  • apelsin
  • morot
  • rödkål
  • 2 dl jordnötssmör (creamy)
  • 3 msk risvinäger
  • 1 tsk salt
  • 3 droppar sesamolja
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • koriander
  • jordnötter, finhackade
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Ädelostfyllning
    Lägg ca en tesked ädelost i varje salladsblad och toppa med ett hallon.
  2. Apelsin- och jordnötstfyllning
    Skala apelsinen och skär ut filéer med en vass kniv. Grovriv morot och strimla rödkål.
  3. Blanda jordnötssmöret med risvinäger till en blandning som går att spritsa. Späd med lite vatten om den blir för tjock. Rör i saltet. Blanda ner ingefäran och droppa försiktigt i sesamolja.
  4. Spritsa en klick jordnötskräm i salladsbladet, lägg i en apelsinfilé och några strimlor morot och rödkål. Toppa med koriander och lite finhackade jordnötter.
26 mars 2019

Laddar fler recept...