Sätt ugnen på 250 grader. Salta och peppra fåglarna och sätt in dem i ugnen. Låt de steka i 10 minuter.
Bröstköttet ska vara rosa när de tas ut. Blötlägg den torkade svampen, hacka löken.
När riporna är klara ska de viras in i folie. Lägg dem åt sidan och lår dem dra i 15 minuter för maximal smak.
När riporna dragit färdigt ska man bryta loss låren. Skär sedan med en kniv längs bröstbenens båda sidor och ta loss de hela bröstköttsbitarna.
Lägg dem åt sidan, hacka ripskroven och låren i småbitar. Lägg smöret i en kastrull och fräs upp skrovbitarna med den hackade löken. Löken ska bli gyllenbrun.
När löken är färdigbrynt, häll i ½ liter vatten, vinet, kalvfonden (eller hönsbuljongen) och spadet från svampen. Låt koka sakta i 20 minuter.
Tillsätt grädden och låt det sjuda i ytterligare 15 minuter. Sila soppan och smaka av med salt och peppar.
Skär ripbrösten i tunna skivor och fördela i tallrikarna.
Koka upp soppan på nytt och lägg i svampen. Slå upp soppan i tallrikarna. Den ska serveras mycket varm för bästa smakupplevelse!