Gullans fisksoppa

1h 30 min
10
Gullans fisksoppa
Foto: TV4

En välsmakande rätt som passar alla årstider. /Emilia

Emilia bjöd även på

Fyra smårätter på Vendelsövis


Cheesecake



Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

8 mars 2011
1h 30 min
10

Du behöver

  • 3 st purjolökar
  • 6 st potatisar
  • smör eller olja
  • 3 burkar krossade tomater à 400 g
  • 6 dl grädde eller mjölk
  • 1 l hönsbuljong (4 tärningar/liter)
  • 3 pkt vit fisk enligt önskemål, fryst, drygt 1 kg
  • 1 kg räkor, oskalade
  • 200 g musslor
  • 3 msk idealmjöl
  • 3 tsk dragon
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar

Gör så här

  1. Tina fisken.
  2. Skala potatisarna och tärna dem.
  3. Skär purjolökarna i tunna skivor.
  4. Värm upp vatten och buljongtärningar.
  5. Låt potatisarna småputtra i lite olja eller smör ca 10 minuter i en stor gryta.
  6. Tillsätt purjon och de krossade tomaterna.
  7. Därefter häller du i grädde/mjölk, hönsbuljongen, kryddorna och strör över mjölet.
  8. Låt koka i ca 15 minuter.
  9. Fördela fisken i lagom bitar.
  10. Skala räkorna.
  11. Lägg därefter fisk, räkorna och musslorna och stäng av värmen.
  12. Soppan kan med fördel göras i ordning en bra stund i förväg och sedan bara värmas upp innan servering. OBS! Den får absolut inte koka när räkorna och musslorna lagts i.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept