Cheesecake med nutellamousse och lakritstopping
Cheesecake med nutellamousse och lakritstopping
11 ingredienser
Servera din dessert i en fin burk eller glas. Här är ett recept på en underbar cheesecake med nutellamousse och lakritstopping från boken Liten kaka.
"Don’t bake it – just eat it! Tur är väl det, för cheesecake med oreokakor, nötkräm och
lakritstopping vill jag gärna äta – snart! Lakritspulver hittar du i bakbutiker på nätet."
Ingredienser
Botten
- 12 fyllda oreokakor
- 3 msk smör
Mousse
- 200 g färskost (t ex philadelphia)
- 2 dl Nutella eller annan hasselnötskräm
- 1 tsk vaniljpulver
- 3 dl vispgrädde
Lakritstopping
- 200 g färskost
- 1 dl florsocker
- 2 msk lakritspulver (eller 3 msk finkrossad turkisk peppar)
Garnering
- färska jordgubbar
- turkisk peppar, krossad
Gör så här
Botten
- Mixa kakorna och smält smöret.
- Blanda kaksmul och smör och fördela blandningen jämnt i bottnarna på fyra större eller sex mindre glas eller burkar. Pressa ner blandningen med till exempel ett mindre glas för att få en jämn kakbotten.
Nutellamousse
- Vispa färskost, nötkräm och vaniljpulver med elvisp så det blir fluffigt.
- Vispa grädden hårt, vänd försiktigt ner den i färskostsmeten och blanda till en jämn och fin smet.
- Spritsa eller häll ner smeten i burkarna och låt dem stå övertäckta i kylen ett par timmar.
Lakritstopping
- Vispa färskost och florsocker med elvisp.
- Rör ner lakritspulver eller turkisk peppar.
Vid servering
- Spritsa på toppingen och garnera med jordgubbar och turkisk peppar.