Kokt älgrulle
Kokt älgrulle
9 ingredienser
Ingredienser
- 1 älgrulle [ca 1-1.5 kg]
- 33-50 cl mörkt öl (el porter)
- 1 dl koncentrerad svartvinbärssaft
- 1 dl soja
- 3 köttbuljongtärningar
- 1 tsk timjan
- 10 enbär
- 10 svartpepparkorn
- 1 gul lök, hackad
Gör så här
- Koka upp öl, saft, soja, buljongtärningar samt kryddor och lök
- Lägg ner rullen hel eller delad, den skall ligga trångt. Låt sjuda under lock ca 1 timme.
- Vänd rullen och låt sjuda tills termometern visar 80-85 grader eller provstickan lätt går igenom. Låt rullen kallna i lagen. Skivas tunt som pålägg eller serveras som stek med avredd sås av det silade kokspadet och pressad mandelpotatis och rostade rotgrönsaker.