Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Hälsa
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Saffransskorpor
Foto: Sara Palmquist
Saffransskorpor
5
Spara
Av:
Elisabeth Johansson
,
Maria Weytko
Från:
Malou efter tio
8
ingredienser
Bakverk
Julbaka
Julmat
Ingredienser
2 dl strösocker
120 g sötmandel
2 ägg
1 tsk salt
5,5 dl vetemjöl [ca 5-6]
1 tsk bakpulver
100 g mörk choklad, grovhackad
Till pensling
äggvita [1 st]
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Mal en tredjedel av mandeln fint och hacka resten mycket grovt.
Blanda mandel, ägg, socker och salt.
Tillsätt 3 dl av vetemjölet blandat med bakpulvret, därefter den lätt mjölade chokladen.
Blanda ner resten av mjölet lite i taget.
Passa så att det inte blir för mycket mjöl.
Rulla ut längder som läggs på smord plåt.
Pensla dem med äggvita.
Grädda i 180 grader i 15-20 minuter.
Skär längderna i skorpsnittar och torka dem i 100 grader i ca 30-40 min.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut