Eggs florentine i ugn

Eggs florentine i ugn
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Eggs florentine i ugn

37

6 steg att laga

13 ingredienser

Spenat- och grönkålsgratäng med ägg och svamp. Servera med ett gott surdegsbröd och njut av Siri Barjes ugnsbakade variant på eggs florentine!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 200 g champinjoner
  • 5 ägg
  • 200 g färsk spenat
  • 200 g grönkål (eller savojkål)
  • 3 msk smör
  • matolja, till stekning
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 gul lök
  • 1,5 dl grädde
  • 1 kruka färsk dragon
  • salt
  • peppar
  • 1 surdegsbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skiva champinjonerna tunt, stek dem för sig i en panna med lite smör och olja tills de får fin färg.
  3. Hacka lök och vitlök. Hacka grönkål eller skiva savojkål tunt. Stek lök och vitlök med smöret. Tillsätt grönkålen eller savojkålen och stek i ca 3 minuter. Tillsätt spenaten och ta stekpannan från värmen.
  4. Blanda ned svampen i spenat- och kålblandningen, salta och peppra.
  5. Smörj en ugnsfast form med smör och häll i grönsakerna. Gör små gropar i spenaten och knäck ned äggen. Häll grädden runt om.
  6. Hacka dragonen och stör över, peppra även lite extra. Baka i ugnen i ca 10-15 minuter eller tills ägget är krämigt. Servera med rostade brödskivor!