Amerikanska veganpannkakor

Veganpannkakor från boken Vego : Vegansk mat för alla tillfällen
Foto: Mattias kristiansson
Mattias Kristiansson porträtt
Mattias Kristiansson porträtt

Amerikanska veganpannkakor

9 ingredienser

15 min

När jag och min sambo började äta veganskt unnade vi oss de här pannkakorna varje helg som en klapp på axeln. Vi behövde ingen klapp på axeln, mest ett klent argument för att äta pannkakor utan dåligt samvete. Nu äter vi dem bara för att de är så förbaskat goda och förgyller vilken frukost på sängen som helst. För pannkakor ska ätas i sängen, glöm aldrig det!

Recept från boken Vego: vegansk mat för alla tillfällen

Ingredienser

portioner

Amerikanska veganpannkakor

  • 5 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl mjölk (t ex soja-, mandel- eller havremjölk)
  • 1,5 dl vatten
  • mjölkfritt margarin, att steka i

Servering

  • färska bär
  • lönnsirap

Gör så här

  1. Rör ihop vetemjöl, bakpulver, strösocker och vaniljsocker i en bunke.
  2. Vispa ner veganmjölk och vatten.
  3. När du har en klumpfri smet så hettar du upp lite mjölkfritt smör i en stekpanna och klickar ut små pannkakor med hjälp av en sked.
  4. Stek dina amerikanska pannkakor gyllenbruna på båda sidor och servera med färska bär och lönnsirap.