Blanda äggen med juice, socker och zest i en skål i rostfritt stål. Koka upp vatten i en kastrull. Sätt skålen över kastrullen, och vispa konstant tills vätskan tjocknar kraftigt (med termometer ska den upp till 84 grader). Ta sedan av curden från värmen och vispa ner smöret i bitar. Sila, och låt kallna.
Glass
Blanda mjölken, grädden, glykosen och hälften av sockret i en kastrull. Värm tills vätskan är precis under kokpunkten.
Vispa ihop äggulorna med det resterande sockret i en mycket rymlig skål.
Dela vaniljstången på längden med en kniv och skrapa ut fröna. Tillsätt Earl Grey, vaniljstång, de urskrapade vaniljfröna och salt.
Vispa i den heta vätskan lite i taget i äggblandningen. När all vätska är tillsatt så häll tillbaka vätskan i kastrullen. Värm under konstant omrörning till 84 grader. Sila ned vätskan i en skål i isbad, och kyl till högst 8 grader.
Kör sedan i glassmaskin i cirka 30 minuter beroende på modell, och frys eventuellt för att spara.
Shortbread
Blanda ihop socker och smör i en skål tills sockret börjar lösa sig. Tillsätt mjöl och blanda ihop snabbt. Kavla ut degen mellan två stycken bakplåtspapper tills den är ca 1 cm tjock och kyl i kylskåp. Skär ut bitar i valfri storlek, och baka i ugnen ca 15-20 minuter tills kakorna är gyllenbruna.
Jordgubbar
Skär jordgubbarna i valfria bitar. Marinera i resterande ingredienser i minst 25 minuter. Sila av vätskan som kommer ur.
Rostad vit choklad
Sätt ugnen på 210 grader. Hacka chokladen små bitar, och rosta i ugnen tills chokladen är brynt. Ta ut, och låt kallna. Hacka sedan i bitar.