Dumplings på 3 sätt - ångade, stekta och friterade

koket.se
Dumplings på 3 sätt - ångade, stekta och friterade
Foto: TV4

Dumplings på 3 sätt - ångade, stekta och friterade

4 ingredienser

25 min

Få saker slår nylagade dumplings till fredagsmys eller helgmiddag! Här är tre olika sätt att tillaga dumplings. Servera gärna med tillbehör som edamamebönor, ångad broccoli, nudlar och dippsåser.

Tips från Beijing8!
Beijing8 dumplings vegetarisk 2022

Tips från Beijing8!

Dumplings från Beijing8 - Lätt att laga. Enkelt att njuta.

Läs mer

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 förp Beijing8 dumplings

Servering

  • 400 g edamamebönor med skal
  • 4 port nudlar
  • 1 förp Beijing8 Plommon- och Ingefärasås

Gör så här

Ångade dumplings

  1. Välj en kastrull där en ångningskorg eller durkslag kan ställas ovanpå. Fyll kastrullen till hälften med vatten, det ska inte nå upp till korgen. Koka upp vattnet och placera korgen på kastrullen, Lägg ner dumplings och ånga under lock i ca 7 minuter.

Stekta dumplings

  1. Stek dumplings i olja i en het panna med undersidan nedtill tills de får en fin gyllene färg. Tillsätt 2-3 msk vatten och lägg på ett lock. Sänk värmen och låt koka i ca 5 minuter. Låt det sista vattnet koka bort utan lock.

Friterade dumplings

  1. Hetta upp olja i kastrull, låt bli ca 170 grader. Fritera dumplings tills de har fått fin färg och en krispig yta.
  2. Servera med goda tillbehör och dippsåser!
TIPS!
Fler tips från Beijing8!
Beijing Dumplings med marinerade edamamebönor och chilimajo

Fler tips från Beijing8!

Fler inspirerande recept och goda tillbehör till dumplings.

Läs mer