Dumplings med chili- och ingefärsmajonnäs och sesamslungad blomkål
Dumplings med chili- och ingefärsmajonnäs och sesamslungad blomkål
24 ingredienser
1 h
En lekfull och lite pysslig middag som passar perfekt om du har gäster. I det här receptet fyller Catarina dumplingsarna med vegofärs men det går givetvis att byta den mot kyckling- eller fläskfärs.
Se Catarina König laga receptet

Ingredienser
Dumplings
- 16-20 gyozaplattor
- 200 g sojafärs, fryst
- 2 msk olivolja
- 1,5 dl vitkål
- 3 champinjoner
- 1-2 salladslökar
- 1 msk färsk ingefära
- 2 klyftor vitlök
- 1 msk japansk soja
- 1 tsk sesamolja
- 1 tsk sriracha
- salt
- svartpeppar, nymalen
Blomkål
- 1 blomkål
- 1 msk rostade sesamfrön
- 1-2 tsk sesamolja
- salt
Chili- och ingefärsmajonnäs
- 1,5 dl majonnäs
- 1 msk sriracha
- 0,5 limefrukt, pressad
- 1 tsk japansk soja
- 0,5 tsk färsk ingefära, riven
Topping
- färsk koriander
- rostade sesamfrön, rostade
Gör så här
Dumplings
- Tina den frysta vegofärsen.
- Strimla salladslöken fint. Riv vitkål och champinjoner på rivjärnets grova sida. Skala och riv ingefära och vitlök fint.
- Fräs allt mjukt i olivolja i en stekpanna på medelhög värme tills lök och kål mjuknar.
- Blanda samman med vegofärsen. Tillsätt soja, sesamolja, sriracha, salt och nymalen svartpeppar. Låt fyllningen svalna.
- Lägg en sked fyllning i mitten på varje gyozablad. Doppa pekfingret i vatten och dra längs kanten på gyozan. Vik ihop till en dumpling.
- Koka upp en bottenskyla med vatten i en kastrull. Sätt bambukorgen över. Låt vattnet sjuda. Det går också bra att ånga dumplingsen i ett durkslag täckt med lock som du sätter över en kastrull med ångande vatten.
- Pensla botten på bambukorgen med olja innan dumplingarna läggs på, det gör att de inte fastnar.
Sesamslungad blomkål
- Plocka blomkålen i små buketter och ånga både blomkål (ca 15 minuter) och dumplings (ca 5 minuter).
- Vänd runt den ångade blomkålen med de rostade sesamfröna och sesamolja. Salta lätt.
Chili- och ingefärsmajonnäs
- Rör ihop majonnäs med sriracha, limesaft, soja och ingefära.
- Servera dumplingsen nyångade med den goda majonnäsen och de sesamslungade blomkålsbuketterna. Toppa med koriander och sesamfrön.