Dumpling cashew

Beijing Dumpling cashew NY
Foto: Köket.se

Dumpling cashew

6

14 ingredienser

30 min

På nolltid gör du en riktigt smakrik smakrik wok med dumplings och cashewnötter. Du kan även enkelt variera fyllning och smak med färdiga dumplings från Beijing8.

läs mer
Beijing8 dumplings kyckling jordnöt

Tips från Beijing8!

Dumplings från Beijing8 - Lätt att laga. Enkelt att njuta.

Läs mer

Ingredienser

portioner4
  • 3 förp Beijing8 dumplings (valfri smak)
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk neutral olja
  • 2 pak choi, hackad
  • 1,5 röd paprika, hackad

Sås

  • 3 msk soja
  • 2 msk honung
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 tsk malen ingefära

Till servering

  • 4 port jasminris, kokt
  • 2 dl cashewnötter, rostade
  • 0,5 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Tina dumplings och lägg dem i en varm stekpanna med lite olja. Stek undersidan gyllenbrun och sänk sedan till medelvärme.
  2. Tillsätt 3–4 msk varmt vatten, så att botten på pannan täcks. Ångkoka dina dumplings under lock i 5 min. Ta av locket och koka bort det sista av vattnet. Lägg sedan åt sidan.
  3. Stek vitlök, pak choy och paprika i sesamolja och olja.
  4. Blanda ihop alla ingredienserna till såsen.
  5. När grönsakerna har mjuknat något häll över såsen i pannan. Låt puttra i 1-2 minuter. Tillsätt till slut dumplings och vänd om försiktigt.
  6. Servera woken med kokt ris och toppa med cashewnötter och lite koriander.
TIPS!
läs mer
Beijing Superkrispiga dumplings med ris och plommonsås

Tips från Beijing8!

Ladda upp för fredagsmys och dumplingsöndag! Här hittar du recepten.

Läs mer