Anna Skippers blåbärsmuffins

22 röster
30 min
12

Nyttigare muffins med lite socker, bakade på fullkornsmjöl och med bär istället för sylt.

Se fler recept från

Du är vad du äter


Visa mer
30 min
12

Du behöver

  • 3 ägg
  • 1 dl farinsocker/råsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2,5 dl fullkornsmjöl av dinkel
  • 2,5 dl dinkelsikt
  • 1,25 dl gammaldags ekologisk mjölk eller havremjölk
  • 1 dl rapsolja
  • 3-5 dl tinade frysta bär eller färska

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en muffinsplåt för 12 st muffins.
  3. Vispa ägg och socker pösigt.
  4. Vispa ner vaniljsocker, bakpulver och salt.
  5. Blanda sedan ner dinkelmjölet, mjölk och olja till en jämn smet.
  6. Rör därefter försiktigt ned bären.
  7. Fördela smeten i muffinsformarna, fyll dem till ungefär 3/4 med smet.
  8. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
29 oktober 2011

Laddar fler recept