Drömpaj med jordgubbar
Drömpaj med jordgubbar
12 ingredienser
Ljuvlig mördegspaj med krämig mandelfyllning, chokladkräm och färska jordgubbar.
Garneringstips: marinera jordgubbarna i en blandning av honung, hackade kardemummablad och mandelblomsblad.
Ingredienser
Mördeg
- 250 g smör
- 2 dl florsocker
- 5-6 dl vetemjöl
- 1 ägg
- 1 tsk bakpulver
Mandelfyllning
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 2 dl sötmandel, mald
- 50 g smör
Chokladkräm
- 1 dl vispgrädde
- 100 g mörk choklad
Garnering
- jordgubbar
Gör så här
- Arbeta snabbt ihop alla ingredienser till mördegen, gärna i en matberedare. Låt vila i kylen i minst 30 minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut degen och klä en stor pajform eller två små.
- Vispa ägg och socker pösigt och rör i mandeln och smöret. Fördela fyllningen i formen och grädda pajen i ugnen i ca 20 minuter tills den blivit fast och har fått lite färg. Låt svalna.
- Koka upp grädden till chokladkrämen och stäng av plattan. Rör i chokladen och låt blandningen svalna lite. Bred krämen på pajen och ställ den i kylen i 1 timme.
- Toppa pajen med massor av skivade jordgubbar före servering.