Dragonsås
Dragonsås
13 ingredienser
20 m
Hemgjord dragonsås är både gott och enkelt när du väl vågat testa! Sen kommer du inte vilja köpa färdig sås igen.
Se Tommy Myllymäki laga receptet

Ingredienser
- 1 dl schalottenlök, fint skivad
- 50 g smör
- 4 dl hönsbuljong
- 1 dl grädde
- 1 dl crème fraîche
- 100 g smör
- 1 tsk dijonsenap
- 4 msk dragon, i vinäger
- 4 msk färsk dragon, fint skuren
- 4 msk färsk persilja
- salt
- ev strösocker
- ev majsstärkelse
Gör så här
- Fräs schallottenlöken mjuk i 50 g smör, det ska inte ta färg.
- Tillsätt hönsbuljongen och koka ihop tills 2 dl återstår.
- Tillsätt grädde samt créme fraîche och låt koka upp.
- Häll såsen i en mixer och mixa ner 100 g smör under 1 minut.
- Sila genom finmaskig sil.
- Tillsätt senap och alla örter.
- Smaka av med salt och eventuellt en nypa socker.
- Korrigera eventuellt konsistensen genom att reda av med majsstärkelse.