Dragonsås

POPULÄRT
koket.se
Dragonsås
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Dragonsås

13 ingredienser

20 m

Hemgjord dragonsås är både gott och enkelt när du väl vågat testa! Sen kommer du inte vilja köpa färdig sås igen.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner sats
  • 1 dl schalottenlök, fint skivad
  • 50 g smör
  • 4 dl hönsbuljong
  • 1 dl grädde
  • 1 dl crème fraîche
  • 100 g smör
  • 1 tsk dijonsenap
  • 4 msk dragon, i vinäger
  • 4 msk färsk dragon, fint skuren
  • 4 msk färsk persilja
  • salt
  • ev strösocker
  • ev majsstärkelse

Gör så här

  1. Fräs schallottenlöken mjuk i 50 g smör, det ska inte ta färg.
  2. Tillsätt hönsbuljongen och koka ihop tills 2 dl återstår.
  3. Tillsätt grädde samt créme fraîche och låt koka upp.
  4. Häll såsen i en mixer och mixa ner 100 g smör under 1 minut.
  5. Sila genom finmaskig sil.
  6. Tillsätt senap och alla örter.
  7. Smaka av med salt och eventuellt en nypa socker.
  8. Korrigera eventuellt konsistensen genom att reda av med majsstärkelse.