Dragonsås

koket.se
Dragonsås
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Dragonsås

13 ingredienser

20 m

Hemgjord dragonsås är både gott och enkelt när du väl vågat testa! Sen kommer du inte vilja köpa färdig sås igen.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

koket.se
Spela video

Ingredienser

portioner sats
  • 1 dl schalottenlök, fint skivad
  • 50 g smör
  • 4 dl hönsbuljong
  • 1 dl grädde
  • 1 dl crème fraîche
  • 100 g smör
  • 1 tsk dijonsenap
  • 4 msk dragon, i vinäger
  • 4 msk färsk dragon, fint skuren
  • 4 msk färsk persilja
  • salt
  • ev strösocker
  • ev majsstärkelse

Gör så här

  1. Fräs schallottenlöken mjuk i 50 g smör, det ska inte ta färg.
  2. Tillsätt hönsbuljongen och koka ihop tills 2 dl återstår.
  3. Tillsätt grädde samt créme fraîche och låt koka upp.
  4. Häll såsen i en mixer och mixa ner 100 g smör under 1 minut.
  5. Sila genom finmaskig sil.
  6. Tillsätt senap och alla örter.
  7. Smaka av med salt och eventuellt en nypa socker.
  8. Korrigera eventuellt konsistensen genom att reda av med majsstärkelse.