Lyxig tartar på dovhjort toppas med silkig äggkräm, frisk pepparrotshetta och timjanpicklad silverlök. Tillsammans med det nötiga bovetet och fräscha körvelblad skapas en vacker förrätt som kombinerar elegans med nordiska smaker.
Separera äggulorna från vitan och lägg försiktigt i äggulorna oljan.
Konfitera äggorlna i ugnen i ca 40 minuter tills de är fasta.
Plocka upp gulorna ur oljan och mixa slätt. Smaka av med salt.
Lägg i äggkrämen i en spritspåse.
Pepparrotskräm
Skala och riv pepparroten.
Knäck i ägget i en hög kanna. Tillsätt dijonsenap, vinäger och neutral olja.
Ställ ner stavmixen i botten på kannan och börja mixa. När majonnäsen börjar sätta sig, för stavmixern försiktigt uppåt.
Tillsätt pepparrot. Smaka av med salt.
Lägg pepparrotskrämen i en spritspåse.
Timjanpicklad silverlök
Hetta försiktigt upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Lägg i timjankvisten.
Ta av lagen från plattan när sockret löst sig och låt svalna.
Skiva silverlök tunt i ringar och lägg i en skål.
Slå över lagen och låt stå.
Rostat bovete
Lägg bovete och smöret i en panna på medeltemp.
Rosta under omrörning i ca 15 minuter.
Häll av på papper och smaka av med salt.
Dovhjortstartar
Skär köttet i mindre bitar och finhacka det.
Mortla fänkålsfrön.
Blanda upp tartaren med fänkålsfrön, salt, svartpeppar och en skvätt olivolja.
Vid servering
Forma tartaren till en cirkel med en stansring. Spritsa små toppar av äggkrämen och pepparrotskrämen. Toppa med den picklade silverlöken, rostat bovete och några blad körvel.